16 Mayıs 2024 Perşembe

Kuleli ve Mezuniyetin 50.yılı ziyaretinden kalan izler IV


 

















































*

Cumhur Yazgan

P.Alb. 

Yabancı Diller Yüksek Okulu

Kuleli Yerleşkesi Komutanı

















































































































*Musa Avsever, Fatih Çam


5 yorum:

  1. İçinde bulunduğumuz günlerde sosyal medya konusu olan J. Gn. K. Arif Çetin'in (1980-19) emeklik kararanın açıklanmasının hemen öncesinde; bir mezuniyet töreninde yaptığı konuşma genel kamu oyunda eleştirilere konu olmuştu.
    Ardından emekli kararının açıklandığı günlerde ise kendi arkadaşlarımın sosyal medya ortamlarında da 1971 yılında henüz çocuk sayılabilecek yaşlardan itibaren başlayan devre (1978) arkadaşlığımız süresince yaşanmışlıklarımız özel zaman dilimlerinde ilişkileri zedeleyici olsa bile gerek görevde olunan süreçlerde, gerekse emeklilik dönemimizde Kuleli Askeri Lisesi günlerimizde başlayan askerlik ve kader ortağı arkadaşlığımın ne kadar güçlü olduğu konusundaki inancımızı her zaman canlı tutmaya yetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinde bulunduğumuz Ağustos ayının sıcak günlerini yaşadığımız bu günlerde Arif Çetin'le yorumlar arasında devre arkadaşımız Eski K.K.K. E. Orgeneral Musa Avsever'e de olumsuz içerikli göndermeler yapılması karşısında; diğer iki devre arkadaşımızın paylaştığı düşünceleri; ben de tarihi not düşmek anlamında burada yer açıyorum:

      Sil
  2. (Hamit Baykara)(17.8.2024) Arkadaşlar; zaman, zaman, Musa ile ilgili yazışmalar oluyor. O nedenle ; bu anımı aktarmayı zorunluluk olarak gördüm.
    Bizler ordudan atıldığımızda ; şu an aramızda en çok görünen bazı arkadaşlarımız dahil, ilk yıllar karşılaştığımızda nereye kaçacaklarını şaşırıyorlardı. Sonraları onlara hak vererek biz de kaçmaya başladık.
    Bu süreçte, bir dava nedeniyle Harp okuluna gittim. İlgililerle görüşmelerim bitip. çantamı alıp koridora çıktığım da birisi arkamdan seslendi. Döndüm ve Musa ile karşılaştım. Beni ısrarla odasına çay içmeye davet etti. Acil işim var falan desem de koluma girip götürdü...Bilgilerinize......

    YanıtlaSil
  3. (Nizamettin Sevim)(17.8.2024)
    1997 yılında devre albümünü yapmak için çalışmalara başladım. Musa paşa KHO da görevli idi. 30.08.1978 tarihinde mezun olan devremizin Cumhurbaşkanına onaylanmak için gönderilen listeyi bana verdi. Albüm onaylanan bu listeye göre düzenlendi. Temel odur. Bu arada, albüm yapmak için bilgilerini ve fotoğrafını istediğim arkadaşlardan bazıları, çok olumsuz tepkiler verdiler. Çok ağır küfür edip suratıma telefonu kapatan bile vardı. Hepsi geçmişte kaldı. Unuttuk gitti. Lütfen önyargılı olmayalım. Devremizi bir araya getirmek, sevinçlerimizi ve üzüntülerimi paylaşmak için çaba sarf ederken, farkında olmadan birbirimizi kırmayalım, üzmeyelim. Hepimiz, hepimiz için çok değerliyiz...

    YanıtlaSil
  4. Her iki arkadaşımın sağduyu dolu düşüncelerini devre arkadaşlığı temellerinin kalıcılığını bir kez daha kalplerimize ferahlık verdi. Devre arkadaşlarımı seviyorum ve özellikle Kuleli Askeri Lisesi'nde başlayan arkadaşlığı anlayışımızın bu dünyadan ayrılıncaya kadar devam etmesini diliyorum.

    YanıtlaSil